iPhone

iPhone är en smartphone från företaget Apple. Apple startades upp av Steve Jobs, Ronald Wayne och Steve Wozniak i USA redan 1976 och är idag ett av världens största företag och har över 123 000 anställda världen över. Det var dock inte förrän 2007 som Apple valde att lansera sin första telefon.Då lanserades iPhone och företaget revolutionerade marknaden med sin telefon som då var den första smarta telefonen som fanns. iPhone blev snabbt en storsäljare och är idag världens mest sålda telefonprodukt. Apple har även som standard att släppa minst en ny iPhone varje år, vilket varje år är en stor händelse.

iPhones tidiga år

Efter att de släppt sin första Iphone 2007 släppte de sedan året efter iPhone 3G och året efter iPhone 3GS som var de första telefonerna som hade 3G inbyggt i telefonerna. Efter succén med dessa telefoner kom sedan iPhone 4, 4S, 5, 5C dessa telefoner hade samma design som den tidigare men bättre prestanda.Det var under 2014 som Apple lanserade telefonen iPhone 6 och 6 plus. Det är även dessa telefoner som har lagt grunden för designen för hur flera iPhones efteråt är utformade och plus versionen som Apple släppte var en fingervisning vart telefoner var på väg. Skärmens storlek började få mer och mer betydelse.

Nutidens iPhones

Efter iPhone 6 valde Apple att satsa vidare på samma koncept och släppte iPhone 7 och 7+ som såg likadana ut men med bättre prestanda samt iPhone 8 och 8+. Apple släppte även en variant som de döpte till iPhone SE som är en mindre telefon med samma prestanda som en iPhone 6.2017 lanserade Apple telefonen iPhone X, som var den mest revolutionerande iPhone-modellen på många år. De hade då tagit bort hemknappen och hela mobilen är nu en enda stor skärm. Under 2018 lanserades Iphone XS, XS Max och XR som alla har samma utseende som X, men en uppgradering gällande prestanda.